Hola, sóc la Pilar

Formada com a artterapeuta per l'INECAT de París, màster en drogodependències per la UB i en artteràpia per la UdV, fa més de 25 anys que treballo en l'àmbit de les drogues i més de 15 que col·laboro amb entitats interessades en introduir l’artteràpia en els seus equips de treball. Actualment pertanyo a l’Associació Professional Grefart i sóc membre de la Feapa.

Activitat Professional

Em considero una professional seriosa i implicada. He format part de diversos equips multidisciplinars conduint tant grups com persones a títol individual. Gestiono des de fa més de 15 anys l'Espai d'Artteràpia Pilar Orgillés, on faig acompanyaments artterapèutics a persones en procés de reinserció post-tractament per deixar l’addició a les drogues. També treballo amb altres perfils de persones, adults, joves i nens, que travessen moments de dificultat. Finalment, he organitzat i tutoritzat tallers i cursos d’artteràpia com a docent en el màster d’Artteràpia impartit per la Universitat de Girona.

Publicació Descripció
La doble pell En preparació
La creativitat i la salut estan íntimament lligades Article al Diari d'Andorra, 24 de novembre de 2018
El chico que se echaba de menos Papeles de Arteterapia y Ed. Artística para la inclusión social, Vol 9, Publicaciones Univ.Complutense Madrid, 2014
La Arteterapia Talking Drugs, Release Drugs, Law & Human Rights, 1 Oct. 2012
Arteterapia en las drogodependencias Papeles de Arteterapia y Ed. Artística para la inclusión social, Vol 6, Publicaciones Univ. Complutense Madrid, 2011
De la profesion y la soledad del arteterapeuta Comunicació al I Congreso Nacional de Arteterapia, 2010

Com treballo

A més dels fonaments de l'artteràpia, la meva metodologia es nodreix d'elements del psicoanàlisi, les teràpies corporals, la Gestalt, el psicodrama, la dramateràpia i altres disciplines que complementen les meves intervencions professionals.

En una primera trobada escolto a la persona, el que la preocupa, quina es la seva demanda; i miro d’oferir-li un tracte amable i un espai acollidor. Poc a poc anem entrant en el procés creatiu que pot prendre diferents formes: escriptura, plàstica, escultura... I també si cal podem fer servir la paraula. Puc ser més o menys directiva segons les necessitats de la persona, que finalment es per a mi el més important.