Sobre mi

Hola, sóc la Pilar

Formada com a artterapeuta per l'Institut National d'Expression, Création d'Art et Therapie (INECAT) de París i titulada amb un màster en drogodependències per la Universitat de Barcelona i un màster d'artteràpia per la Universitat de Vic, fa més de 25 anys que treballo en l'àmbit de les drogues i més de 15 que col·laboro amb entitats interessades en introduir l’artteràpia en els seus equips de treball. Actualment pertanyo a l’Associació Professional Grup de Recerca i Formació en Artteràpia (Grefart) i sóc membre de la Federació Espanyola d’Associacions Professionals d’Artteràpia (Feapa).

Em considero una professional seriosa i implicada. He format part de diversos equips multidisciplinars conduint tant grups com persones a títol individual. Gestiono des de fa més de 15 anys l'Espai d'Artteràpia Pilar Orgillés, consulta privada on faig acompanyaments artterapèutics a persones en procés de reinserció post-tractament per deixar l’addició a les drogues. També treballo amb altres perfils de persones, adults, joves i nens, que travessen moments de dificultat. Finalment, he organitzat i tutoritzat tallers i cursos d’artteràpia com a docent en el màster d’Artteràpia impartit per la Universitat de Girona.

Curriculum

Pots consultar el meu curriculum complet en els següents enllaços:

Com treballo

A més dels fonaments de l'artteràpia, la meva metodologia es nodreix també d'elements del psicoanàlisi, les teràpies corporals, la Gestalt, el psicodrama, la dramateràpia i altres disciplines que complementen les meves intervencions professionals.

En una primera trobada escolto a la persona, el que la preocupa, quina es la seva demanda; i miro d’oferir-li un tracte amable i un espai acollidor. Poc a poc anem entrant en el procés creatiu que pot prendre diferents formes: escriptura, plàstica, escultura... I també si cal podem fer servir la paraula. Puc ser més o menys directiva segons les necessitats de la persona, que finalment es per a mi el més important.

Publicacions

Si estàs interessat en aprofundir sobre la meva experiència en l'artteràpia, pots consultar aquí algunes de les meves publicacions.

Media

Coneix més d'aprop el meu treball i la meva visió de l'artteràpia a través dels següents videos.